Amit látsz azt kapod - Dreamviewer tanfolyam Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

18Aug/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
Amit látsz azt kapod - Dreamviewer tanfolyam

Egyáltalán nem értesz a weblap szerkesztéshez? Mégis kénytelen vagy hozzányúlni a weboldaladhoz? Semmi gond. Csak tölts le egy Dreamweaver-t és máris szerkesztheted a weboldalad tartalmát. Minden szerkesztés visszavonható és élő képen látod, hogy mit változtattál a weboldaladon.  Ez a WYSIWYG (Amit látsz, azt kapod) elven működik.

Miután a Microware az MX 2004 verziójú Dreamweaverrel csúfos kudarcot szenvedett, az Adobe felvásárolta a céget és a licenszeit is. Azok, akik a webfejlesztés és az informatika világában némiképpen járatosak tudják, hogy, amihez az Adobe hozzányúl abból nagy siker lesz. Sokat finomítottak a program kezelésén és felhasználóbaráttá tették. Azonban még így is hasznos egy tanfolyamon megismerni a program működését, és bizonyos webes alapokat elsajátítani.

A Dreamweaver erőssége:

Programozási ismeretek nélkül készíthetsz egyszerű weboldalakat, illetve módosíthatsz meglévőket. A program segítségével pár kattintással készíthetők: responsive weboldalak, többszintű legördülő menük és látványos, dinamikus weboldal elemek. A program képes egy weblap több aloldalát is egyszerre betölteni és kezelni, sőt, ezek csoportosan is módosíthatóak. Be lehet állítani FTP hozzáférést is.

Gyengéi:

Az első és leginkább szembe ötlő, hogy nem tiszta forráskódot kapunk, ami a böngészőkben lassíthatja az oldalt. Rutinnal és odafigyeléssel ez gyengeség orvosolható. A másik, hogy az első lépéseket és az első weboldalt érdemes egy tapasztalt Dreamweaver felhasználóval, tanárral együtt elkészíteni, mivel ez nem egy olyan program, aminek a kezelésére csak úgy magától rájön az ember.

JELENTKEZÉS