Miért jó a Photoshop? Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

03Aug/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
Miért jó a Photoshop?

Ha még sose dolgoztál képszerkesztő programmal, akkor is elég valószínű, hogy hallottál már a Photoshop programról. A Photoshop Windows és Mac platformon is elérhető képszerkesztő program, amelyet sok professzionális fotográfus és tervező használ. Készítője a legendás Adobe Inc., mely úgy tűnik, bármihez nyúl, az arannyá válik. Csak egy példa: ők találták fel a PDF fileformátumot is.

A Photoshop egy igen sokoldalú, pixelgrafikus képszerkesztő alkalmazás, mellyel több száz ingyenes, vagy épp tetemes összegbe kerülő vetélytárs verseng.  Azonban a mai napig a legelterjedtebb, legsokoldalúbb és egyben a legprofesszionálisabb az Adobe cég által készített és forgalmazott Photoshop, mivel a lehetőségek egy olyan tárházát nyújtja, amit társai csak részben, vagy egyáltalán nem képesek elérni. Olyan képszerkesztési módszereket, illetve eljárásokat foglal magában, melyek követendővé váltak a képszerkesztés területén más szoftverek elkészítésénél is.

Sokaknak gondot jelenthet a Photoshop program használatában az angol nyelv. A Photoshop legtöbb verziójának megtalálható és megvásárolható a magyar változata is a neten, azonban az Interneten és a legtöbb leírásban angol nyelven kaphatunk segédleteket, emiatt érdemes az angol verziót használni.

A Photoshopot szinte bármilyen képszerkesztésre lehet használni a képfeljavítástól kezdve a „semmiből” bármilyen grafikák, képek elkészítésén át sok egyéb más dologra is amelyeknek csak a képzeletünk szab határt.

Mivel a Photoshop főként professzionális használatra készült ezért elsőre nehéz lehet megérteni és megtanulni a használatát, ez hosszabb időt vesz igénybe. Szerencsére nem kell minden funkcióját ismernünk ahhoz, hogy egyszerűbb, hétköznapibb feladatokat el tudjunk végezni vele.

Pár példa:

- Képek körbevágása, átméretezésére

- Színek feljavítására

- Valódi scannelt fényképek kijavítására (kopás, gyűrődés stb. eltüntetése)

- Rengeteg filter használatára speciális effektekhez és hatásokhoz

- Képek optimalizálása webes használatra a formátum és méret megadásával

- Vörös szem eltüntetése

- Nyomtatási feladatokhoz formátum beállításokra

- Websiteokhoz webdesign készítéséhez

 

A szoftver hasznosságát jelzi, hogy csak a Photoshop magasszintű használatával lehetőségünk van különböző állásokra pályázni, mivel nagyon keresett tudás, de kiegészítő ismeretként weblapszerkesztéssel vagy akár divattal, értékesítéssel vagy akár hobbiból képszerkesztéssel foglalkozók is használják.

Ezért ha kreatívak vagyunk és érdekel minket a képszerkesztés világa, akkor ne sajnáljuk az időt és energiát: vágjunk bele és tanuljuk meg a Photoshop használatát, majd élvezzük, hogy egy új világ nyílik meg előttünk! ÉS VÉGRE, már a pénz sem akadály: A legújabb Photoshop bérelhető, havi díjas konstrukciójuk mindenki számára megfizethető.