az öt legjobb OKJ-s szakma, amit csak tanulhatsz Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

09Oct/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
az öt legjobb OKJ-s szakma, amit csak tanulhatsz

Évek óta  a legnépszerűbb képzések élmezőnyében a legtöbb helyet a pénzügyi szektorhoz kapcsolódó szakmák foglalják el, bizonyára ez nem véletlen, hiszen a legfrissebb adatok szerint ezen a területen a legjobbak az átlagfizetések. Az első két helyen a bérügyintéző, társadalombiztosítási ügyintéző áll. Ezen két szakma együttes megszerzésére nagyon nagy igény lesz a jövőben, ez a két munkakör ugyanis már nem válik el annyira élesen, mint korábban.

Aki viszont ennél jóval aktívabb szakmára vágyik annak érdemes megfontolnia a 3. legnépszerűbb OKJ-s képzést, ami a Sportedző.

 

Az IT az egyik legdinamikusabban fejlődő területe a munkaerőpiacnak, ami talán annak is köszönhető, hogy nem egy homogén szakma. Ha valaki ilyen pályára készül, akkor érdemes már az elején kitalálnia, hogy melyik része vonzó számára. Szoftverfejlesztő tanfolyam OKJ-s képzésben is elérhető, sőt, ez a negyedik legnépszerűbb OKJ-s képzés Magyarországon. Emellett érdemes a potenciális majdani munkaadó cégek által indított informatikai képzéseket is feltérképezni.

A népszerűségi lista 5. helyén  pedig a targoncavezető képzés áll. Általánosan elmondható emellett,hogy fizikai munkaerőre mind az építőipar, mind pedig a kereskedelem területén nagy szükség van.

A fenti lista a munkaerőpiaci igények, kereseti lehetőség figyelembevételével készült ugyan, de a legfőbb szempontokat, amit a választásod során figyelembe kell venned, csak te magad tudhatod:
Mi érdekel, mi az, ami megfelelő a személyiségednek, illetve mennyi időt, energiát és pénzt tudsz rá fordítani?