Excel nélkül megáll az élet! Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

18Feb/19
corvinus-oktatas-bejegyzes
Excel nélkül megáll az élet!

Az Excel majdnem annyira nélkülözhetetlen napjainkban, mint a levegő. Nagyon megkönnyíti az adatok kezelését, függetlenül attól, hogy szövegről, számokról vagy dátumokról van szó, illetve akkor is kitűnő eszköz, ha a táblázatainkat szeretnénk kezelni. Abban biztosak lehetünk, hogy a könyvelők, közgazdászok, matematikusok és egyéb tudóstársaik, illetve a különböző cégek is határozottan meg lennének lőve enélkül a program nélkül.

Hozzá nem értőként azt gondolhatnánk, hogy az Excel nem több, mint egy rácsos felület, valamint, hogy a Worddel is megoldható a táblázat megrajzolása az oszlopok és számok számának megadásával. És valóban, az Excel nem is nagy boszorkányság. Persze minden attól függ, hogy mire szeretnénk felhasználni, hiszen ha már függvényeket és grafikonokat is készítenénk vele, akkor ebbe már érdemesebb lehet csak mélyrehatóbb ismeretekkel belevágni.

Az Excellel nagyon hatékonyan tudjuk kezelni az adatokat, mégpedig azért, mert a rögzítésre kerülő adatokat cellánként egyedi módon tudjuk alakítani. A grafikus tartalomnak köszönhetően diagramok is készíthetőek, amelyekkel előrejelzéseket, költségvetéseket, és beszá

molókat is kreálhatunk. A függvényeket, képleteket használván, a matematikai feladatok és pénzügyi számítások elvégzése is lehetővé válik, ráadásul az Excelnél kevésbé kell attól tartani, hogy széttöredezik, mint a Wordnél.

A hivatalos felhasználási lehetőségein kívül magánszemélyek számára is nagyon hasznos lehet ez a 1987-ben megteremtett program. Kiválóan alkalmas arra, hogy nyomon kövessük a pénzügyeinket: csak annyit kell tennünk, hogy pontosan vezessük a táblázatban a bevételeinket és a kiadásainkat is. Így könnyen megfigyelhetővé válnak költekezéseink, miáltal az is megvilágításba kerülhet, hogy mire költünk túl sokat, és min érdemes változtatni, hogy javítsunk az anyagi helyzetünkön.

Határidőnaplóként is kitűnően funkcionál az Excel, főleg azoknak, akik amúgy is sokat ülnek a számítógép előtt, hiszen így mindig szem előtt lesz egy lista a tennivalókról. Akár külön színnel is tudjuk jelölni, akár a kiemelkedően fontos, vagy a már elvégzett teendőket. Könnyen törölhetünk vagy szúrhatunk be jegyzeteket, ellentétben egy határidőnaplóval.

Álláskeresésnél is igen jól jöhetnek az Excel ismeretek, hiszen az ember könnyen összezavarodik a sok jelentkezés nyilvántartása során. Egy Excel táblázat ebben az esetben is rendkívül célszerű lehet. Csak lajstromozzuk, hogy hova, mikor, milyen pozícióba jelentkeztünk, ezenkívül még a cégek elérhetőségeit is érdemes feltüntetni (email, webhely, telefon stb). Így nem fognak meglepetések érni, amikor behívnak minket az interjúra, hiszen egyből látni fogjuk a céggel kapcsolatos információkat. Ajánlatos ezen kívül azt is rögzíteni, hogy éppen milyen stádiumban van az álláskeresési folyamat. Arról nem beszélve, hogy manapság sok munkahelyen elvárás az Excel tudás, amit gyakran a meghallgatáson is felmérnek.

Ez csak néhány tipp volt, az Excel felhasználási lehetőségeiről, ezen kívül még számtalan oldalt megtölthetnénk. A receptektől kezdve a fogyókúrákon keresztül egészen a háziállatokkal kapcsolatos dolgokig szinte mindenre alkalmas lehet ez a program. Lehetőségeinek tárháza szinte kimeríthetetlen.

 

Ha te is szeretnéd elsajátítani ezt, az élet minden területén hasznos programot, IRATKOZZ BE HOZZÁNK következő induló EXCEL tanfolyamaink egyikére.

2019. április 8-12.

2019. május 13-17.

Tanfolyamjaink hétfőtől péntekig 17-től 23-ig tartanak.

Oktató: Németh Imre