Hogyan gyorsítsuk fel a Photoshop munkafolyamatokat? Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

22Feb/19
corvinus-oktatas-bejegyzes
Hogyan gyorsítsuk fel a Photoshop munkafolyamatokat?

A Photoshop gyorsbillentyűk kétségkívül lényegesen felgyorsítják a munkafolyamatokat, viszont olyan sok van belőlük, hogy nehéz fejben tartani az összes kombinációt. Mi összegyűjtöttünk 8 darabot a legfontosabbak közül. Talán némelyikük ismerős is lesz, ám biztosak vagyunk benne, hogy lesznek köztük újdonságok is, amelyekkel még könnyedebbé tehetjük az életünket, ha sokat dolgozunk a Photoshop-pal.

1. Az ecset eszköz méret előnézete

Ha véletlenül előfordulna az, hogy az Ecset eszköznek nem működik a méret előnézete, akkor csak a Caps Lockot kell megnyomni. Ez egy elég egyszerű megoldás a problémára, úgyhogy semmiképpen sem kell kétségbeesnünk.

2. Utolsó kijelölés újraaktiválása

Hozzuk létre a kijelölést, és állítsuk úgy, ahogy csak akarjuk. Nyomjuk meg a Ctrl + D billentyűkombinációt, hogy megszüntessük a kijelölést. Ha időt akarunk spórolni, akkor jelöljük ki újra, nyomjuk le a Ctrl + Shift + D kombinációt, hogy újraaktiváljuk az előző kijelölést, és máris újra dolgozhatunk vele.

 3. A kép képernyőhöz illesztése

Ha azt szeretnénk, hogy a kép teljesen a képernyőhöz illeszkedjen, akkor nyomjuk meg a Ctrl + 0 billentyűket. Ezt akkor is használhatjuk, ha át akarunk alakítani egy objektumot, és így eltűnnek a sarokfoganytúk a képernyőről. A Ctrl + 0 lenyomásával ezek újra láthatóvá válnak, sőt, a Ctrl + 1 kombinációval 100 %-osra is nagyíthatjuk őket.

4. Átlátszó pixelek lezárása

Válasszuk ki az ecset eszközt, és a kívánt színt. Hozzunk létre egy új réteget és egy festéket ezzel a színnel. Ha meg szeretnénk változtatni ezt a területet anélkül, hogy az átlátszó pixeleket módosítanánk, nyomjuk meg a perjelet (/) és úgy kezdjük el a változtatásokat. Így csak az átlátszatlan pixelek fognak módosulni, az átlátszóak pedig zárolva lesznek. Ha megnyomjuk ugyanazt a gombot, akkor visszavonhatjuk ezt a beállítást.

5. Toll kiválasztás

Ha elvégeztük a kiválasztást, és hozzá szeretnénk adni a tollat, nyomjuk meg a Shift + F6 kombinációt. Ez felhozza majd a tollválasztó ablakot, és így megadhatjuk a toll sugarát.

6. Vászon színeinek váltogatása

Ha ugrálni szeretnénk a vászon színei között, akkor nyomjuk meg a Spacebar + F kombinációt. Ha az ellenkező irányba szeretnénk váltani, akkor a Shift + Spacebar + F billentyűket kell használni.

7. Felhasználó által aktívan tartott billentyűk

Miközben egy eszközt használunk, előfordulhat, hogy el kell forgatnunk a képet. Ha az R billentyűt mindeközben lenyomva tartjuk, és a forgatáshoz kattintunk és húzunk, akkor, amikor elengedjük az egeret és az R billentyűt, a Photoshop a Rotate Tool-on marad. Ha automatikusan vissza szeretnénk jutni az eszközünkhöz, akkor a nagyítás/forgatás befejeztével először az egeret engedjük el, és csak ezután a billentyűzetet.

8. Az utolsó átalakítások ismétlése

 Ez a kombináció olyan designok létrehozásánál lehet hasznos, ahol köralakzatban töltjük ki a területet (pl. egy óra). A rejtett útmutatók visszahozásához nyomjuk meg a Ctrl + H, majd a Ctrl + T-billentyűkombinációkat, hogy átalakítsuk az objektumot, amit másolni szeretnénk, majd mozgassuk a tengelypontot a nagy kör közepére.

Módosítsuk a forgatást a kívánt szögre, nyomjuk meg az Enter gombot, és így az objektumunk az általunk választott pozícióba fog kerülni. Amikor másolni szeretnénk ezt az objektumot a forgási szöget megtartva, nyomjuk meg a Ctrl + Alt + Shift + T billentyűket annyiszor, ahányszor másolni szeretnénk azt.

Ha te is kedvet kaptál ezeknek a gyorsbillentyűknek, illetve magának a Photoshopnak az elsajátításához, VÁRUNK TÉGED IS sok szeretettel tanfolyamjainkon az alábbi időpontokban:

       Photoshop   2019. március 4-8.

       Photoshop  2019. március 25-29.

       Photoshop  2019. május 13-17.

       Photoshop   2019. június 3-7.

A tanfolyamok hétfőtől péntekig 9-től 15-ig tartanak.

Oktató: Fodor Dániel