Műteremmel és előhívó laborral gazdagodik a fotós képzés Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

07Oct/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
Műteremmel és előhívó laborral gazdagodik a fotós képzés

fotós képzés új mérföldkőhöz ért, ugyanis az iskola saját fotóstúdiót és előhívó labort alakított ki modern gépekkel és berendezésekkel, ezzel biztosítva a tanulók számára a minőségi gyakorlati oktatást. A tanterem melletti műterem egyik nagy előnye a közelsége, hiszen így lehetőség nyílik rögtön a tanórák után kibérelni és megismerni a stúdió eszközeit, azok karbantartásának és összeszerelésének módját. Emellett remek helyszíne lehet a jövőben workshopoknak is.

A fotólaborban akár 8-10 személy is elfér, és ez a terem nyújtja a gyakorlati oktatás másik, lényeges részét, ahol a fényképelőhívás folyamatát sajátíthatják el a hallgatók.

A helyiségben megtalálhatóak az analóg képelőhíváshoz szükséges és régóta használt, speciális eszközök, kellékek (pl. vegyszerek, tálak, csipeszek, tankok). Emellett szerepet kapott a korszerű technológia is, amely már nélkülözhetetlen az igényes és egyedülálló felvétel előhívásához. A nagyítógépből több darab is a diákok rendelkezésére áll és ez esetben igaznak bizonyul az a mondás, miszerint „A méret nem számít.”. Ugyanis nagyítás során a digitális technikától eltérően soha nem lesz pixeles a kép, tehát a képkivágás mérete tetszőlegesen megválasztható. Segítségével a fotózás során bekövetkezett hiba is korrigálható, szerkeszthető, úgy mint az elektronikus változatuknál az Adobe®  Photoshop® Lightroom-mal kidolgozott munkák. A nagyítón található lencsék egy része tetszés szerint állítható. Ennek lényeges szerepe van a fénykép előhívásának gyorsaságában.

Az iskola a legmodernebb szagelszívó és légkondicionáló beépítéséről is gondoskodott annak érdekében, hogy a felvétel előhívása során használt vegyszerek kellemetlen szaga ne akadályozza a munka menetét.

Az intézmény azért is fektetett nagy hangsúlyt a képzés színvonalának növelésére, mert az analóg technika semmiképpen sem mondható idejét múltnak, habár az ezredfordulón a digitális fényképezőgépek teljes dominanciáját jósolták. Mára azonban világossá vált, hogy igenis szükség van, sőt nélkülözhetetlen ez a fajta eljárás. Az analóg fényképezés teszi egyedivé, művészivé azt a képi világot, amit az alkotó elképzeléséhez hűen láttatni szeretne a nézővel.