Word - Excel - Access Interjú a tanárunkkal Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

15Nov/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
Word - Excel - Access Interjú a tanárunkkal

A Corvinus Oktatási központban négy új képzés indul (Word, Excel, Access, majd Excel haladó) amellyel bárki elsajátíthatja az informatikai képzettség alapjait, vagy akár felelevenítheti már megkopott tudását.

A témában Szilágyi Pétert, a Corvinus Oktatási központ egyik tanárát kérdeztük.

Mióta tanít?

...

Sz.P.: Ez a 8. tanévem. A főiskola befejezése után egyből tanárként helyezkedtem el.  Főállásban egy általános iskola felső tagozatán tanítok, emellett vannak magán tanítványaim is, illetve az Oktatási Központban a “Microsoft Office Szövegszerkesztés alapfokon”, “Táblázatkezelés emelt szinten” képzéseket tartom.

Érdekes feladat lehet minden korosztállyal megtalálni a hangot, véleménye szerint mitől lesz valaki jó IT tanár?

Sz.P: A középiskola elvégzése után nem egyből főiskolára mentem, hanem van egy szakmám: gépésztechnikus vagyok. Éppen ezért is jelentkeztem számítástechnika-technika szakra, hiszen ez ötvözi azt a két területet, ami nagyon közel áll hozzám. Az általános iskolában informatikát és technikát is tanítok, szeretek barkácsolni, kreatív embernek tartom magam.  Az informatika pedig a nap 24 órájában része az életemnek. Nem utolsó sorban szeretek gyerekekkel foglalkozni, illetve nem csak gyerekekkel, tanítványokkal. Jóleső érzés az, hogy valami tudást átadhatok egy másik embernek. Tehát ez nem csupán a munkám, hanem a hivatásom is.

Ezek a tanfolyamok az idősebb korosztály számára is elsajátíthatók, akiknek még nem általános, hogy a digitális eszközök a mindennapi életük részét képezik?

Sz.P.: Igen, ezeknek a tanfolyamoknak ez is az egyik célja, hogy bárki számára elérhető tudást biztosítsanak, különösebb előképzettség nélkül. A Word esetében még a nevében is benne van, hogy ez bevezető képzés, tehát az alapokat lehet itt akár a nulláról elsajátítani. Az Excel-nél pedig a haladó rész tartozik hozzám.

A “Táblázatkezelés emelt szinten” esetében milyen előzetes ismeretek szükségesek a jelentkezéshez?

Sz.P.: Alapvetően ez a képzés a “Microsoft Office Táblázatkezelés alapfokon” modulra épül, tehát ily módon bárki jelentkezhet rá, aki már azt jól teljesítette, hiszen annak keretében meg tudja szerezni a szükséges alapismereteket. Akár egy általános iskolai szintű tudás elegendő lehet egyébként ahhoz, hogy valaki egyből az emelt szintre tudjon jelentkezni. Az ismeretek meglétét egy szintfelmérő teszt feladatsorral mérjük.