Word- Excel- Access képzések indulnak Corvinus Oktatási Központ | Szoftverfejlesztő tanfolyam | OKJ tanfolyamok

Corvinus Oktatási központ hírei

18Oct/18
corvinus-oktatas-bejegyzes
Word- Excel- Access képzések indulnak

A Corvinus oktatási központ idén novembertől 4 új képzéssel bővül, a Microsoft Office programok iránt érdeklődők Microsoft Word, Microsoft Excel alap-, és haladó, valamint Microsoft Access alap tanfolyamra iratkozhatnak be. A témában Németh Imrével, a most induló képzések egyik oktatójával beszélgettünk.

Új képzések ezek?

N.I.: Az oktatási központ idén indítja ezeket először, igen. Számomra nem, oktatóként 14 év tapasztalattal rendelkezem. Így a tanfolyamok indításával kapcsolatban számukra is fontos volt a véleményem, tanácsot adtam.

 

Mi a célja ezeknek a képzéseknek?

N.I.: Az informatikai írásbeliség elmélyítése. Egy naprakész, használható tudás, ami mindenki számára elérhető.

Kiknek szánják, illetve milyen korosztályra számítanak?

N.I.: Ezek a tanfolyamok elsősorban talán az idősebb korosztály (40-50 évesek)  számára lehetnek hasznosak, akik még ezekre az ismeretekre nem tehettek szert az iskolában. De számítunk fiatalok jelentkezésére is, akiknek nincs lehetősége az iskolában az informatikát tanulni, avagy az itt megszerzett alapokat szeretnék korszerűbb és gyakorlatban alkalmazhatóbb ismeretekkel bővíteni.

Van-e valamilyen előzetes követelmény a jelentkezéshez?

N.I.: Iskolai, vagy egyéb szakmai végzettség nem feltétel. Így, ha az órák időpontja megfelelő számukra, és összeegyeztethető a folyamatban lévő tanulmányaikkal, akkor 18 év alatti diákok is részt tudnak venni.

Hány főt oktat egyszerre? Mi az a minimum létszám, amivel el tud indulni a ķépzés?

N.I: 15-16 fő fér el a teremben. Minimum 5-10 főt érdemes egyszerre oktatni módszertani szempontból.

Milyen időtartamúak az egyes tanfolyamok? Elegendő lehet a meghatározott időtartam az ismeretek teljeskörű elsajátításához?

N.I.: 32 órásak a képzések. Nappali, vagy esti, akár hétvégi alkalmakra is van lehetőség. Az időtartama pedig eszerint lett meghatározva, hogy elegendő legyen az ismeretek átadásához.

MS Word képzés

MS Excel kezdő képzés

MS Excel haladó képzés

MS Access képzés